• Italian
  • Grill
  • Fish
  • European
Delivery
Belgrád rakpart 13Rövid történet a toszkán konyhaművészetről A toszkán konyha eredete mintegy 3000 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a Kis-Ázsiából érkező etruszkok ezen a tájon telepedtek le. Az időszámításunk előtti harmadik században a helyüket a Római birodalom vette át, ami ma is híres “Lucullusi” lakomáiról, melyek során ritka és igen drága ínyencségeket tálaltak fel. Az V. században a germán népek betörése Firenze és más városok lakosait újból kiszorította a falvakba. Sok, ma ismert toszkán specialitás ebből az időszakból származik. Például a toszkán kenyeret só nélkül készítették, mivel a só igen drága importcikknek számított, amit csak a gazdagok engedhettek meg maguknak. Az évszázadok során, amint az emberek egyre gazdagabbá váltak, a konyhák mérete is nőtt, és ezzel együtt az ételek is ízletesebbé váltak. A XV. században a Medici család Firenzét méltán Európa egyik legfontosabb kulturális és intellektuális központjává tette. A „szórakoztatás művészete” fontos szerepet kapott. Toszkána történetének legdicsőségesebb időszakát élte a reneszánsz során, melyet gyakorlatilag ez a régió alkotott meg. A reneszánsz óta a toszkán konyha újból visszatért vidékies, falusias jellegéhez. A legízletesebb és legfrissebb alapanyagokat használják nem túl bonyolult ételeik elkészítésekor, melyet helyi fűszerek – bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és zsálya – hozzáadásával tesznek még élvezetesebbé. A Trattoria Toscana a toszkán régió gazdag történelmi és konyhaművészeti hagyományait hívja segítségül, hogy Budapesten is bemutathassa Olaszország talán legkiválóbb szakácsművészetének remekeit. A Trattoria Toscanában arra törekszünk, hogy kizárólag a legfrissebb és legjobb alapanyagokat használjuk fel.
Michael10/10/2024putting the tiramisu ontop of the hot food was genius! And I said no mushrooms and tomato sauce inside the calzone. None was made...
Tóth9/16/2024Most nem volt olyan fantasztikus, mint szokott, de azért nem volt rossz.
husam7/4/2024Very bad smell with prawn not eatable. And termasu all melted to watter
Monday,Tuesday,Wednesday,Thursday,Friday,Saturday,Sunday12:0021:00

Restaurant information

Rövid történet a toszkán konyhaművészetről A toszkán konyha eredete mintegy 3000 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a Kis-Ázsiából érkező etruszkok ezen a tájon telepedtek le. Az időszámításunk előtti harmadik században a helyüket a Római birodalom vette át, ami ma is híres “Lucullusi” lakomáiról, melyek során ritka és igen drága ínyencségeket tálaltak fel. Az V. században a germán népek betörése Firenze és más városok lakosait újból kiszorította a falvakba. Sok, ma ismert toszkán specialitás ebből az időszakból származik. Például a toszkán kenyeret só nélkül készítették, mivel a só igen drága importcikknek számított, amit csak a gazdagok engedhettek meg maguknak. Az évszázadok során, amint az emberek egyre gazdagabbá váltak, a konyhák mérete is nőtt, és ezzel együtt az ételek is ízletesebbé váltak. A XV. században a Medici család Firenzét méltán Európa egyik legfontosabb kulturális és intellektuális központjává tette. A „szórakoztatás művészete” fontos szerepet kapott. Toszkána történetének legdicsőségesebb időszakát élte a reneszánsz során, melyet gyakorlatilag ez a régió alkotott meg. A reneszánsz óta a toszkán konyha újból visszatért vidékies, falusias jellegéhez. A legízletesebb és legfrissebb alapanyagokat használják nem túl bonyolult ételeik elkészítésekor, melyet helyi fűszerek – bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és zsálya – hozzáadásával tesznek még élvezetesebbé. A Trattoria Toscana a toszkán régió gazdag történelmi és konyhaművészeti hagyományait hívja segítségül, hogy Budapesten is bemutathassa Olaszország talán legkiválóbb szakácsművészetének remekeit. A Trattoria Toscanában arra törekszünk, hogy kizárólag a legfrissebb és legjobb alapanyagokat használjuk fel.

Delivery service provider

foodora rider

Food service provider

Legal Name: BEBO Kft.

Company Number: 01 09 688219

Address: Belgrád rkp. 13

Telephone Number: +3613270045

Email: [email protected]